LAKI Zrt.

Belsőépítészet


Az építőipar szalmalángjának is nevezik mások. Vannak épületek, amelyekben öt-tíz évente teljesen kicserélik, de nem azért, mert nem fontos, vagy mert másodlagos, épp ellenkezőleg. Ahogyan a ruházkodásban is a bőrünkkel érintkező ruhadarabokat választjuk a legfinomabb anyagokból, úgy az épületeken is a hozzánk legközelebb eső vagy velünk érintkező anyagokat és felületeket a legnagyobb körültekintéssel kell kiválasztanunk. Az is természetesnek tűnik, hogy ez a műfaj sokszor átmeneti alkotásokat hoz létre, mert ízlésünk és az épület funkciói is sűrűn változnak. Lehet, hogy cégünk Laokoon-i küzdelemre vállalkozik, de minden belsőépítészeti munkánknál törekszünk maradandót alkotni. Egy funkcionálisan jól átgondolt terv és megfelelő stílusban kialakított tér miért is ne lehetne maradandó, ha megfelelően a jövőbe tekintve tervezik és kivitelezik azt?

Például a Pesti Vigadó vagy a Zeneakadémia belső terei is belsőépítészeti alkotásként készültek annak idején és ma ezek a belső terek védett műemlékek…

Galéria megnyitása

Műemlékfelújítás


Műemlék. Egy elmúlt kor emléke. Megvédeni vagy létrehozni nehezebb?

Aki létrehozza - és talán meg sem éri, hogy alkotása műemlékké váljon - felszabadultan alkotja meg. Aki védi, örökös felelősségtől nyomasztva harcol elvek, technológiák és pénz ellen, vagy épp ezekért. Tiszteletadás ez, tiszteletadás az alkotók előtt, amely minden fáradságot megér.

Díszítőművészettel foglalkozó cég lévén már régen dolgozunk műemléki munkákon. A Vígszínház díszeinek teljes újrafaragása, a Nemzeti Múzeum Kandallós-terme, az Ybl Palota főbejárata, a Keleti pályaudvar mellvédje, és több Andrássy úti homlokzat felújítása viseli kezünk nyomát. Nem elég azonban megfelelő létszám és az ipari háttér. Szükség van a különböző munkanemek koordinálására és a műemlékvédelmi szakemberekkel való együttműködésre is, melyet magasan kvalifikált, elismert szakembereink közreműködésével valósítjuk meg.

Galéria megnyitása

Generálkivitelezés


Épületek, melyek különösen fontosak számunkra.

Vagy azért, mert számunkra nagyon kedves megbízóról van szó, mint például a saját ingatlanfejlesztéseinknél, vagy azért, mert olyan kivitelezési munkáról van szó, mely cégünk illetve szakembereink számára igen közelálló, testreszabott feladatot jelent.

A tervezőkből, mérnökökből álló csapatunk az ötlet megszületésétől a teljes megvalósításig végigkíséri a munkákat, a megvalósíthatósági tanulmánytól kezdve, az engedélyezési, majd a kiviteli tervdokumentációk elkészítésén át, a generál kivitelezésig és a végén a használatba illetve üzembe vételig bábáskodik a létesítmény megszületésénél.

Galéria megnyitása

Homlokzatok és terek


Ahogyan az üzletek kirakataival, úgy az épületek homlokzataival és a külső terekkel is találkozik mindannyiunk. Ez adja meg az első benyomást tágabb és szűkebb értelemben értelmezett környezetünkről és egy-egy épületről. Sok esetben a homlokzatokat és a külső tereket önállóan, külön feladatként építik át vagy újítják fel, ezért érdemes erre szakosodni.

Kiváltképp igaz ez a műemléki környezetekre vagy műemléki homlokzatokra, hiszen a szakosodás egyben az óriási felelősség felvállalását is jelenti. Végzetes hibát is el lehet követni egy száz vagy több száz éves homlokzaton vagy ős parkban.

A kivitelező felelőssége azonban másra is kiterjed. Aki nem szeretne könyvet olvasni az nem megy be a könyvtárba, aki nem szereti a képzőművészetet nem megy be a múzeumba és aki nem szereti a zenét az nem megy be a Zeneakadémiába. Ugyanakkor minden ember el kell, hogy menjen ezek előtt az épületek előtt és kell, hogy lássa ezek épített környezetét. Így már nem tud elbújni kultúra és művészet elől, amit ezek az épített homlokzatok és külső terek sugároznak.

Galéria megnyitása