LAKI Zrt.

Télapó köszöntötte a gyermekeket december 6-án


Idén is kézműves foglalkozással, arcfestéssel és lufi hajtogatással vártuk a Télapó érkezését. A Mikulás két krampusz segítségével osztotta ki az ajándékcsomagokat és utalványokat a karácsonyi ajándék beszerzésre is gondolva.

2019.12.14.

Birtokba adtuk a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát


A hosszú évtizedes hányadtatás után, a két év alatt elkészült restaurálási- és rekonstrukciós munkákat követően ismét az eredeti fényében pompázik az Otto Wagner által tervezett és eredetileg 1872 október 1-én felavatott zsinagóga épülete.

A Rumbach Sebestyén utcai Zsinagóga – az „Együttélés Háza” elnevezésű projekt - egyrészt a hajdani zsinagóga rekonstrukcióját, másrészt egy korszerű múzeum létrehozását jelenti. Az utcai traktusban előadótermek, kiállítóterek, kávézó és ajándékbolt kapnak helyet. Az udvari épületrész központjában a díszes zsinagógatér áll, amely többcélú rendezvénytérként is funkcionál.

A gyönyörű épületet a LAK Zrt. dolgozói is megtekintették egy szervezett séta keretein belül.

2019.11.27.

Százezren látták, most még szebb lesz: folytatódik a füzéri vár restaurációja


Északkelet-Magyarország egyik legszebb műemléke helyreállításának legújabb munkálatait a LAKI Zrt. vállalta el.

Több mint 810 millió forintot fordítanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legfontosabb műemléke, a füzéri vár műemléki restaurációjának következő alprojektjére. Miután a három évvel ezelőtt átadott első ütemben a legalább nyolcszáz éves várban felépült az Alsóvár, megújult a Felsővár több helyszíne és kézművesházat is létesítettek, most a már bevált kivitelező végzi el az új munkálatokat.

Az uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint a Laki Épületszobrász Zrt. most a Füzér REG-ÉLŐ Vár elnevezésű fejlesztés során műemléki rekonstrukcióval adja vissza az interaktív kiállítótérként működő várnak

Forrás: varlexikon.hu

Megújulhat a szökőkút is

Emellett többek között megerősítik a várfalakat, gyengeáramú elektromos helyiséget adnak át, a várudvaron pedig infrastrukturális munkákat végeznek el. A beruházó Füzéri Várgondnokság továbbá opciós jogot formál

Füzéren Magyarország egyik első kővára kapja vissza régi fényét

A füzéri vár a középkorban épült, és Füzér község felett tornyosul 170 méter magasan. A feltételezések szerint az Aba nemzetség építtette az Árpád-korban, különlegessége, hogy egyike lehet az első magyarországi főúri kőváraknak. Korábbi nyilatkozatok szerint a tavalyi év első felével bezárólag már több mint 90 ezer turista látogatta meg.

Forrás: www.magyarepitok.hu

2019.11.14.

Épületlátogatás a Budai Várban


Szeptember 27-én Horváth Péter divízióvezető körbevezetésével a Lovarda és a Főőrség épületének bejárását tartottuk a LAKI Zrt. dolgozóinak körében.

2019.10.21.

Fülöp Krisztina lett Az Év Belsőépítésze


Átadták Az év belsőépítésze-díjat a Pesti Vigadóban. Az idén 20 éves, Laki Péter által alapított elismerést Fülöp Krisztina kapta az Örkény István Színház belső átalakításáért.

„Fülöp Krisztina nagyon szolid, méltóságteljes és izgalmas munkát végzett az Örkény István Színházban” – mondta Finta József Kossuth- és Ybl-díjas építész, a díjat odaítélő zsűri elnöke, megjegyezve: a színházi építészet nagyon különleges műfaj, mert a színház egyszerre középület és valamifajta misztérium helyszíne, és „nem szabad, hogy az építészeti munka túlcsevegje azt a játékot, ami a színházban zajlik”.

Fülöp Krisztina úgy fogalmazott, hogy egy álma vált valóra az Örkény István Színház átalakításával. A szakember munkáját nem először díjazta a szakmai zsűri, 2012-ben Glavanovics Orsolyával közösen nyerte el az elismerést a Manninger Villa átalakításáért.

A díjátadón Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke hangsúlyozta: Az év belsőépítésze díj nyerteseinek munkáira 20 éve a stiláris sokszínűség és az egységesen magas minőség jellemző.

„Négy-öt éve megszűnt Magyarországon a felsőfokú belsőépítészeti képzés, 2020-tól viszont az elmúlt évek komoly erőfeszítéseinek köszönhetően újraindul a képzés. Ahogy a világon mindenütt van” – mondta Fekete György. Hangsúlyozta, hogy az enteriőrtervezés egy külön szakma; a gondolkodásmód pont fordított, mint az építészeté: nem egy épületet tervez, és aztán bele egy teret, hanem maga köré tervez tereket elsősorban. „Laki Péter díja ráirányítja a figyelmet a belsőépítészetre, és pótolja az állami figyelem eddigi hiányát” – jelentette ki.

A rendezvény előtt Laki Péter visszaemlékezett a kezdetekre, amikor „már 15 éve az építőiparban dolgoztam, minden napomat a belsőépítészettel töltöttem”. Látta, hogy nincs díj a belsőépítészek számára, holott az építészeknek akkor már létezett az Ybl Miklós-díj. Laki Péter a húszéves belsőépítészeti díjat egy húszéves gyerekhez hasonlította, akivel „már nincs túl sok gond, és túlnőtt a szülőatyján, mert már a szakma és a közönség érdeklődése tartja fent, önállóan életképessé vált. Azért is jó látni ezt a díjat, mert szükség van rá”.

O. Ecker Judit Pro Architectura-díjas belsőépítész kiemelte, hogy a kamara elismeri a díjat, olyannyira, hogy ma már ugyanazt a besorolást adja, amit az Ybl-díjasok kapják. „A mai nem minden szempontból egy örömünnep, mert a belsőépítészetről szól, ami mindenhol ott van a legegyszerűbb kiskocsmától a legkorszerűbb hangversenyteremig, miközben arról kevesebb szó esik, hogy kik csinálták, milyen gondolatok vezérelték őket.”

A Vigadó épületében nem csak a díjátadót rendezték, november 17-ig kiállítás is látható az elmúlt évek munkáiból, illetve egy tematikus kiállítás Iparművészet a belsőépítészetben címmel.

Forrás: www.octogon.hu

2019.09.27.

Bajnokságokkal telt az idei LAKI Majális


2019. május 25-én szombaton megtartottuk az ez évi Majális rendezvényünket, ami ismét a FOOD- truck konyhát képviselte. Közel 100 gyermek próbálhatta ki magát Rodeó bika, célba rúgó és ping- pong versenyeken, melyekben több kategóriában is születtek nyertesek. A legügyesebbek Decathlon utalványokat és érmeket nyerhettek. A felnőtt ping-pong és célba rúgó bajnokságon pénznyereményt vihettek haza a kollégák.

2019.06.13.

Több mint 300 vívó a páston


A versenyen mintegy 330 induló, hat korosztályban küzdött meg egymással, többek között Olaszországból és Romániából is érkeztek vívók. Györffy Katalin elnök elmondta, hogy sokaknak ez volt az első versenyszituációja, ugyanakkor rutinosabbak is megmérettették magukat.

Forrás: torokbalintma.com

2019.05.29.

Borászok Borásza díj


2019-ben ifjabb Figula Mihályt, balatonfüredi borászt választották a Borászok Borászának, ezzel tulajdonképpen felért a magyar szakmai csúcsra.

A Borászok Borásza Csillagok sétányán, amely az 5. kerület Zrínyi utcában a LAKI Zrt. közreműködésével jött létre, már ott ragyog Figula Mihály neve is.

2019.05.29.

Újjászületett a 117 éves királyi lovarda homlokzata


A második világháborúban lebombázták, a szocializmusban végleg lebontották, most újjáépül a budai vár egyik legértékesebb épülete. A West Hungária Bau Kft. és a LAKI Épületszobrász Zrt. által restaurált királyi lovardát a Magyar Építők és az Echo Tv műsorában kívülről és belülről is bemutatták.

Forrás: magyarepitok.hu

2019.02.07.