LAKI Zrt.

Télapó járt a gyerekeknél


Idén kézműves foglalkozással és arcfestéssel bővült a Télapó ünnepség programja. A mikulás két krampusz segítségével adta át a szebbnél szebb csomagokat, néhány kedves, a csemetékre jellemző mondat és énekek kíséretében.

2018.12.12.

Gyönyörű lesz a megújult Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga


Látványosan halad a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítása, olyannyira, hogy a belső munkák erőteljes kihallatszása mellett a külső homlokzat már teljes pompájában látható.

Forrás: budapest.toptiz.hu

2018.11.16.

Újjászületik a Királyi Lovarda


Az állványok mögül kezd előbukkanni a csodálatos épület, mely a II. világháború rombolásának áldozatává vált, később lebontották és most újra régi fényében egy vadonatúj épületen éledhet újjá.

Elkészültek a homlokzati kőmunkák, a római cement vakolatdíszek, helyére kerültek az öntött spiáter díszek az egyedi fém- és fa nyílászárók. A tetőn elkészültek a vörösréz díszműbádogos elemek valamint a természetes palafedés is.

2018.11.13.

Átadták a Magyar Művészeti Akadémia új irodaházát


Az ünnepségen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: a megválasztott kormánynak nem feladata megszabni a kultúra irányait, nem is teszi. Ugyanakkor a kormány alkotmányos kötelessége, hogy szuverén módon védje értékeinket, mindenkinek biztosítsa az esélyt az alkotásra és kulturális gyarapodásra – fűzte hozzá a miniszter.

Vashegyi György, az MMA elnöke kiemelte: az Andrássy út 101. szám alatt, a Bajza utca sarkán, világörökségi helyszínen elhelyezkedő, két épületből álló ingatlanegyüttesben méltó körülmények között folytathatja munkáját az MMA Titkársága, de új közösségi terekhez jutnak az akadémikusok is.

Az elhanyagolt állapotban lévő villa és a szomszédos épület felújítása 2015-ben kezdődött a műszaki előkészítéssel, értékleltár készítésével és a szükséges bontások elvégzésével. Az épületegyüttes teljes rekonstrukciója 2017 elején kezdődött, és 20 hónapot vett igénybe, a tervező Fazekas György, a kivitelező a Laki Épületszobrász Zrt. volt.

A felújítás eredményeként üvegcsarnokkal összekötött két épületben az MMA vezetésének és az MMA Titkárságának irodái, valamint egyebek mellett tanácsterem, akadémikusi klubszoba és rendezvényterem is helyet kapott. Az épületegyüttes teljesen automatizált, zéró energia kibocsátású, a fűtést és hűtést hőszivattyúk biztosítják.

Az MMA tiszteletbeli elnöke, Fekete György az átadó ünnepségen hangsúlyozta: a felújítás során érvényesült a szándék, hogy az épületben megvalósuljon a műemléki hűség és a 21. századi hivatali és társadalmi élet harmóniája. Az irodaház birtokbavételével az MMA beköltözött Európa egyik legjelentősebb kulturális és műemléki zónájába – tette hozzá Fekete György.

Forrás: MTI, Színház.org, nepszava.hu

2018.10.02.

Építők Kupa 2018


Idén is részt vettünk az Építők regattán. A verseny megrendezésének célkitűzései: színvonalas társasági és magas sportértékű esemény létrehozása a szektor képviselői számára, amelyen a résztvevő cégek jelenlétükkel a Balatonfüredi Yach Club fiatal, utánpótlás korú, tehetséges vitorlázóinak anyagi támogatást nyújtanak, ezzel segítve fejlődésüket és az eredményes, sikeres versenyzésüket.

2018.09.20.

Építőmunkások voltak, vannak, lesznek...


2018.08.18.

Csapatépítés a Várban


Július 19-én a Budai Várban folyó munkákat a Csikós udvarban a Főőrség épületét, a Stöckl-lépcsőt és a Lovardát nézhettük meg egy csapatépítő találkozás keretein belül.

2018.07.19.

Idén is megrendezésre került a LAKI Juniális


2018. június 2-án szombaton megtartottuk a második Juniális rendezvényünket, ami ismét a FOOD-truck konyhát képviselte. A közel 300 fős rendezvényünkön 100 gyermek érezte kiválóan magát és próbálhatta ki például a felfújható kalandparkot, trambulint vagy a sepregető játékot mellyel Decathlon utalványokat vihettek haza a szerencsések. Újfent élőcsocsó bajnokságot rendeztünk dolgozóinknak csapatépítés céljából.

2018.06.20.

Újabb luxushotel a belváros szívében


Az ARIA Hotel sikerét követően újabb luxushotel építésén dolgozunk. Folynak a Déli Klotild Palota, városi nevén Matild Palota bontási-, szerkezetépítési-, tetőépítési- és homlokzatrestaurálási munkái. A neobarokk stílusú épület 130 szobás luxushotelnek ad majd otthont.

2018.04.17.

Zajlik a Rumbach utcai Zsinagóga restaurálási munkáinak III. fázisa


A bontási-, szerkezetépítési és tetőépítési munkák elkészültét követően, a szakipari-, belsőépítészeti-, díszítőfestési restaurálási munkákkal folytatódnak a Rumbach Sebestyén utcai Zsinagóga munkái.

2018.04.17.

Fiatal sportolók Magyar Bajnokságának támogatásában vehettünk rész


A LAKI Zrt. idén is támogatást nyújtott a 2018. évi Wadokai Magyar Bajnokság 2. fordulójának megszervezéséhez. Tóth Attila a Piramis SE elnöke elmondta, hogy rendkívül sikeres versenyt sikerült szervezniük, a karatésaik kiválóan szerepeltek.

2018.04.11.

Megkezdődtek az Operaház korszerűsítési munkálatai


A bontási és organizációs munkákkal elkezdődött a Magyar Állami Operaház korszerűsítésének projektje. A West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt. és a LAKI Épületszobrász Zrt. közös konzorciumot alkotva dolgoznak azon, hogy az Operaház mind kívül, mind belül megújuljon.

A felújítás alapját az épület elektromos- és gépészeti rendszerének átalakítása, korszerűsítése képezi, de a projekt során a műemléki területek is megújulnak. Nagy változások lesznek az épület Andrássy úti és Lázár utca felőli két homlokzati traktusánál, ahova új funkciójú helyiségek kerülnek kialakításra: az előbbibe egy Multifunkciós tér, az utóbbiba Háziszínpad. Megváltozik a nézőtér székkiosztása, új, friss drapériák kerülnek a páholyokba, közönségforgalmi terekbe.

A projekt érdekessége, hogy ’design and build’ konstrukcióban zajlik, mely során a tervezés és kivitelezés folyamatosan, egymással párhuzamosan történik, így a Beruházó a teljes folyamat során összehangolt, gyakorlatorientált, a helyszíni körülményekhez igazodó műszaki megoldásokra alapozhatja döntéseit.

2018.04.03.

Az Év Belsőépítésze díjat Kéry Balázs vehette át


A Laki Péter által 1998-ban alapított „Az év belsőépítésze” díj immár tizenkilencedik alkalommal került átadásra január 30-án, kedden, melyhez az ünnepélyes keretet a Pesti Vigadó biztosította.

Az eseményen díszvendégként részt vett Vashegyi György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Fekete György, a Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia Tiszteletbeli elnöke és Dr. Finta József Kossuth-díjas építész, a zsűri elnöke.

„Az év belsőépítésze” elismerést a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az általa kiemelkedőnek tartott, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka tervezőjének.

A Laki Péter által magánkezdeményezésként alapított díj átadó ünnepsége állandó találkozóponttá nőtte ki magát az építész szakma és az építőiparban tevékenykedő beruházói és kivitelezői kör képviselőinek életében. Az eddig eltelt 19 év alatt ráfordított és tanúsított energia, kitartás, következetesség és nem utolsósorban pénz által.

2016-ben Az év belsőépítésze címet Kéry Balázs érdemelte ki a kaposvári Vasútállomás rekonstrukciójával. „Az év belsőépítésze pályázat díjazásainak mindig volt valamilyen üzenete a szakma felé, és ezzel a díjazott munkával most is van, azaz a terek tisztaságának fontossága és korszerűsége. Ennek összhangja valósult meg ebben a tervben.”

A zsűri külön kiemeli és dicséretben részesíti a Lukács Zsófia által tervezett Fűzéri Vár és Kokas László által tervezett Hild Villa rekonstrukciókat. Mindemellett és különösképpen a nagyon szerethető és dicsérhető Jakab Csaba által tervezett csíkszeredai lakóházat emelték ki.

A díjazott, a kitüntetést tanúsító aranyozott bronz emlékplakett mellett, dr. Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és az alapítótól, Laki Pétertől, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök- vezérigazgatójától egymillió-ötszázezer forintos jutalmat vehetett át.

2018.02.01.