LAKI Zrt.

Nálunk is járt a Télapó


December 8-án megérkezett a LAKI Zrt. csemetéihez is a Télapó. Idén egy bűvész előadással is készültünk, amit Serényi Misa adott elő. A krampuszok énekeltek és segítettek a Mikulásnak átadni az ajándékokat, amit a gyerekek nagy örömmel fogadtak.

2017.12.14.

Elnöki bejárás a készülő MMA Székházban


2017. november 20-án a leendő MMA Székház Bp. VI. Andrássy út 101.-Bajza utca 31. szám alatti épület-együttesének építkezésén látogatást tett az MMA újonnan megválasztott elnöke Vashegyi György, tiszteletbeli elnöke Fekete György, és az MMA főtitkára dr. Kucsera Tamás, akik cégvezetőink és a projektben közreműködő kollégák kíséretében és kalauzolásával megtekintették a közel félidőben járó felújítási munkálatokat.

A folyamatban lévő munkákról, és az épületegyüttes tervezési koncepciójáról a felújítás generál tervezője, Fazakas György adott rövid tájékoztatást a bejáráson résztvevőknek. Az épületlátogatás során a jelenlévők többek között megtekinthették a kivitelezés leglátványosabb mozzanatát is: a két meglévő épületet összekötő új épületszárny homlokzati üvegfal elemeinek beemelését. A megvalósuló üvegszerkezet Magyarországon is kuriózumnak számít, hiszen ilyen méretű üveggerendával létesülő üvegszerkezet még nem készült Magyarországon, és Európában is ritkaságnak számít. A bejárás végén az MMA vezetősége megelégedéssel szólt az eddigi felújítási munkákról, hasonlóan sikeres folytatást és befejezést kívánva a projekt hátralévő időszakára.

2017.12.06.

A LAKI Zrt. is részt vett a pénteki építőipari csúcstalálkozón


A magyar építőipar látványosan és korábban nem tapasztalt ütemben nő, ezért a rendszerváltás óta először péntekre csúcstalálkozót szerveztek a kormány képviselői, a húsz legnagyobb építőipari vállalkozás küldöttei és az ágazat legfontosabb szereplői, a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek részvételével – jelentette be sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden, Budapesten.

Az esemény utáni sajtótájékoztatón Varga Mihály többek közt arról számolt be, hogy decembertől 20 milliárd forintos kerettel pályázati program indul az építőipari cégek fejlesztésének támogatására. A forrás segítségével az ágazat vállalatai technológiai fejlesztéseket, automatizálást, eszközbeszerzést, kapacitásbővítést hajthatnak végre.

A húsz legnagyobb építőipari cég részvételével lezajlott találkozón szóba került az új lakások vásárlását támogató, 2019 végén lejáró áfakedvezmény is.

A találkozó után szintén felszólaló Koji László úgy fogalmazott, bár az ágazat idén 27 százalékkal nagyobb teljesítményre lesz képes, mint tavaly, ez még mindig kevésnek bizonyul.

Az ÉVOSZ elnöke hangsúlyozta, az ágazat mindenképp teljesíteni akarja az elvárásokat. Ugyanakkor az éveken át, a piaci helyzetből adódóan elmaradt fejlesztések után a felzárkózása nem tud olyan gyorsan teljesülni, mint ahogy azt a megrendelők igénylik. Ennek a helyzetnek kezelését célozza a pénteki megállapodás.

A pénteken megkötött együttműködési megállapodás sajtónyilvános szövege az ágazat és a kormány közös érdekként jelölte meg, hogy hazai vállalkozások lehessenek a beruházások megvalósítói. Továbbá azt is, hogy a megrendelők bizalma megmaradjon az ágazat piaci szereplői iránt.

Az egyezmény kitűzött célja, hogy az építőipari beruházások magas színvonalon és versenyképes áron valósuljanak meg. Ennek érdekében fejleszteni kell az ágazat hatékonyságát, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pedig vállalja, hogy az ÉVOSZ ezirányú javaslatait támogatja, segíti megvalósulásukat.

Az NGM javaslatot tesz Modern Városok Program keretében megvalósuló építési beruházások országosan összehangolt ütemezésére. Az NGM mindezek mellett támogatja az építőipari cégek által kidolgozott foglalkoztatási-képzési elképzeléseket, továbbá segíti az építőipari cégek finanszírozási modelljeinek kidolgozását a pénzintézetek bevonásával.

Forrás: magyarepitok.hu, lokal.hu

2017.12.06.

Átadásra került a Reformáció Emlékforrás a Budai Várban


Október 22-én, vasárnap adták át a Budai várban Murad pasa bástyáján a Reformáció Emlékbizottság, valamint a Budavári Önkormányzat együttműködésével megszülető Reformáció Emlékforrást.

A reformáció félévezredes jubileumának jegyében fontos jelképpel gazdagodott a Budai vár. Az ünnepélyes alkalmon Illés Dávid, református esperes, Dr. Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere, továbbá Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa köszöntötte a jelenlévőket. Magyarország Kormányának nevében Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter mondott ünnepi beszédet. Az esemény utolsó felszólalója Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke volt, aki az átadás végén megáldotta a forrást.

A polgármester elmondta, hogy ez a forrás egyszerre szól a múltról, a tiszta igazságról, és tiszta vizével az élet forrásáról.

A Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa köszöntőjében elmondta, hogy sokan szerettek volna monumentális emlékművet állítani a félévezredes jubileum alkalmából. A reformáció Emlékbizottság viszont másképp gondolkodott. „Csupán egy jelet szerettünk volna hagyni. Egy egyszerű, protestáns visszafogottsággal megvalósuló jelet.”

Forrás: reformacio2017.hu, evangelikus.hu

2017.11.08.

Hamarosan megkezdődik az Operaház rekonstrukciója


2017. szeptember 25-én aláírásra került az Operaház régen várt felújításával kapcsolatos tervezési és kivitelezési szerződés az Operaház és a West Hungária Bau Kft. - Épkar Zrt. - Laki Épületszobrász Zrt. konzorcium között.

Az Andrássy úti épület rekonstrukciója és a hozzá kapcsolódó Üzemház felújítási munkái során korszerűsítik az épületgépészeti- és elektromos hálózatot. Megújul és régi fényében fog pompázni a homlokzat, a nézőtér és páholyfolyosók. Részlegesen megtörténnek a műemléki terek restaurálási munkái. Felújításra kerülnek az irodák, öltözők kapcsolódó vizesblokkok.

2017.10.19.

2017. júniusában megkezdődött a Rumbach Sebestyén utcai Zsinagóga rekonstrukciója


A Rumbach Sebestyén utca 11-13. szám alatt található, az 1870-es években Otto Wagner tervei alapján épített Zsinagóga műemléki épület felújítási munkái kezdetét vették.

Az „Együttélés háza” elnevezésű projektre készített tervek egyrészt a hajdani zsinagóga rekonstrukcióját célozzák, másrészt egy korszerű múzeum létrehozását. Az utcai traktusban előadótermek, kiállítóterek, kávézó és ajándékbolt is helyet kap. Az udvari épületrész központjában a díszes zsinagógatér áll, amely többcélú rendezvénytérként fog funkcionálni. A zsinagóga és a szomszédos épületek által határolt keskeny udvar szabadtéri rendezvények tartására lesz alkalmas.

A zsinagóga felújítása két fázisból tevődik össze: az első, rövidebb szakaszban a bontási, szerkezetépítési, tetőfelújítási munkák készülnek el, decemberi befejezéssel. A második szakaszban kapnak helyet a belső szakipari és restaurálási munkák, homlokzatfelújítási, és környezetrendezési munkák. A rekonstrukciós munkák 2018 végére készülnek el.

2017.07.27.

Laki Családi Juniális


2017. június 10-én megtartottuk az első food-truck jellegű családi napunkat a Mogyoród útján lévő telephelyünkön. Volt csapatépítő élőcsocsó bajnokság a munkatársaknak, a gyerekeknek pedig célbarúgó, -dobó és dekázó verseny, melyen értékes nyereményeket vihettek haza. Páratlan sikere volt a felfújható csúszdának, kézműves foglalkozásoknak és az elektromos kisautóknak.

2017.06.30.

Építőipari Nívódíjat hirdető táblát avattak 2017. május 31-én az Esterházy-kastély Jószágkormányzói épületegyüttesében


Felavatták a fertődi Esterházy-kastély legutóbbi fejlesztése által elnyert Építőipari Nívódíjat. Az M Építész Iroda tervei alapján a Laki Épületszobrász Zrt. által kivitelezett projektben a kastély részét képező Jószágkormányzói épületegyüttes, az úgynevezett kiskastély újult meg. Közel tíz év előkészítési, szakértői és tervezési munka után a projektben

- a Narancsház,
- a víztorony,
- a Marionett bábszínház,
- a nyugati összekötő szárny,
- valamint a Tiszttartói ház műemléki rekonstrukciója és rehabilitációja állapotuktól függően különböző szinten valósult meg.

Az ÉVOSZ és további nyolc építőipari szervezet által kiírt díjat a zsűri azzal indokolta, hogy a rekonstrukció kiválóan adja vissza a műemléki és régészeti kutatások eredményeit és az Eszterházyak korának hangulatát. „Sikerült funkciót találni a pusztuló épületcsoportnak, és ma innen irányítják az egész kastély-együttest.

A fertődi Eszterházy kastély fejlesztése 2009 óta folyamatos, a rekonstrukció III. ütemeként a kiskastély felújítása tavaly nyáron fejeződött be, a IV. ütem európai uniós, az V. ütem hazai költségvetési forrásból valósulhat meg. A folytatásban épület nyugati szárnya és középső tömbje, valamint a Belvedere és az óratorony műemléki helyreállítása történik meg, a kincstár visszakerül a helyére.

Forrás: magyarepitok.hu

2017.06.15.

Felhívás „Az év belsőépítésze - 2016” pályázatra


A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata és Laki Péter alapító ebben az évben is pályázatot hirdet „Az év belsőépítésze - 2016” díjra.

A Laki Péter által alapított díjat évente a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata adományozza kiemelkedően magas vagy különös tervezői értékekkel rendelkező belsőépítészeti munkáért.

Várjuk azokat a munkákat, amelyek az utóbbi évben készültek el, függetlenül azok nagyságától. Pályázhat kis és nagy területű épületbelső csakúgy, mint lakás, üzlet, oktatási épület, egészségügyi épület vagy más közönségforgalmi épület.

A pályázati dokumentáció:
A dokumentációnak nincs kötött formája, de lehetőség szerint 70x100 cm-es tablókon kérjük beadni, mert a pályázat anyagát az ünnepélyes díjátadás alkalmával kiállításon szeretnénk bemutatni.
A pályázat anyagát CD-n vagy DVD-n elektronikus formában is be kell adni.

A résztvevők köre:
A pályázaton részt vehetnek belsőépítész végzettségű (okl. építész tervező művész, okl. belsőépítész művész, okl. építőművész, okl. belsőépítész környezettervező művész) vagy belsőépítész jogosultsággal rendelkező tervezők.

A pályázatok beadása:
A pályázatokat a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozatához címezve az Építészek Házába - 1088 Budapest, Ötpacsirta u.2. személyesen, kivételes esetben postai úton kell eljuttatni.

Beadási határidő: 2017. június 9. – péntek 12 óra.

A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.

Kérdésekkel O. Ecker Judit tagozatvezetőt lehet megkeresni a 06/1 341-0104 / 15.mellék telefonszámon vagy az ecker.judit@art-tax.hu e-mail címen.

Kérünk mindenkit, hogy a felhívást az ismerősök és a barátok körében is terjessze.

O. Ecker Judit – tagozatvezető

2017.04.19.

A MÉSZ Elnöke, Krizsán András az alábbi levéllel köszönte meg a LAKI Zrt. elnök-vezérigazgatójának, Laki Péternek a támogatásokat, melyek az „ Építészek Háza működtetéséhez és a méltó történelmi környezet megőrzéséhez” járultak hozzá


2017.04.05.

A budapesti Aria Hotel lett a világ legjobbja


Példátlan sikert ért el egy alig másfél éve megnyitott budapesti szálloda: a TripAdvisor most közzétett ranglistáján a világ legjobbjává választotta az Aria Hotel Budapestet. A világ egyik legnépszerűbb utazási oldala a felhasználók értékelésének segítségével alakította ki a sorrendet.

A portál a szálloda képe mellé az alábbi vendégértékelést tette illusztrációként: Egyszerűen tökéletes. Kiváló felszereltség és kialakítás, tökéletes elhelyezkedés, segítőkész személyzet, tiszta és modern, nagyszerű gyógyfürdős szolgáltatások, fenséges reggeli, valamint ízletes délutáni bor- és sajtkínálat!".

Az Aria Hotel Budapest 2015-ben nyílt meg a Hercegprímás utcában, a Library Hotel Collection-csoport legfiatalabb tagjaként. Az egyedi karakterű épületeiről ismert szállodalánc a hangsúlyos New York-i jelenlét mellett elsősorban a közép-európai régióra fókuszál.

Az Aria Hotel Budapest különlegessége, hogy a belépő vendéget az első pillanattól kezdve csodálatos dallamok veszik körül, a szálloda szobái pedig egy-egy zenei legenda köré épülnek. Megnéztük a szálloda foglalási rendszerét: a szobaárak 68 ezer forinttól kezdődnek egy éjszakára.

A különleges dizájn mellett a budapesti szálloda egyedülálló panorámával és tetőterasszal rendelkezik. A High Note SkyBar az egész fővárosra, valamint a Bazilika kupolájára kilátást nyújt.

Forrás: origo.hu

2017.01.26.