LAKI Zrt.

Karácsonyi hangulat a székhelyünknek otthont adó Laki Kereskedelmi Központban


Az ünnepeket várva karácsonyi fényköntösbe bújt a Róbert Károly körúti irodaház.

A mellékelt fotókkal kívánunk mindenkinek boldog ünnepet és eredményekben gazdag, sikeres új évet!

2011.12.21.

Aláírásra került a Zeneakadémia kivitelezési szerződése


Budapest, 2011. augusztus 26., péntek (MTI) - Aláírták a Zeneakadémia felújításának kivitelezői szerződését; a dokumentumot pénteken Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, valamint a három kivitelező, az Arcadom Zrt., a Laki Épületszobrász Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. vezetői látták el kézjegyükkel.

Az európai uniós támogatással készülő projekt "a Liszt Ferenc Zeneakadémiája, az európai felsőfokú zenei oktatás megújuló központja" elnevezést kapta, a kivitelezői szerződés értéke csaknem 6 milliárd forint, a felújítást, amely a műemléki értékek megőrzése mellett teljes korszerűsítéssel jár a Liszt Ferenc téren, 20 hónap alatt kell elvégezni.

A munkálatok már hétfőn megkezdődhetnek, miközben az egyetem költözik a Wesselényi utcai teljes rekonstrukcióval létesített új épületébe, ahol a szeptemberi tanévnyitót fogják tartani.

A szerződés aláírásakor Batta András rektor felidézte, hogy a forráskeresés és az elhúzódó közbeszerzési eljárások miatt hosszú, rögös út zárult le a 2003-as építészeti tervpályázat eredményhirdetése óta. Mint elhangzott, a projekt gyakorlati elindulása a növendékek, a tanári kar és a zeneszerető közönség számára egyaránt kiemelkedő jelentőségű, hiszen az épület Liszt Ferenc szellemi és művészi örökségét hordozza.

2011.09.01.

A fertődi Esterházy kastély felújítási munkái


Építő-Beruházó és Kőipari Divíziónk 2010-től folyamatosan dolgozik az Esterházy kastély felújításán.

A munkálatok I. ütemében a homlokzati kőrestaurációra, kőlábazatok, nyílászárók cseréjére került sor, majd ezt követően járdaépítési és a melléképületek felújítási feladatai valósultak meg.

Az idén elnyert II. ütem során a kastélyszárnyak és a Gránátos Ház építészeti, gépész és elektromos rekonstrukciós munkáit végezzük.

2011.08.20.

Átadtuk a felújított soproni bencés templomot és kolostorépületét


Sopron turisztikai vonzerőfejlesztése program keretében uniós támogatással felújításra került az országos védelem alatt álló, gótikus stílusú bencés Nagyboldogasszony templom és kolostor épülete.

A LAKI Zrt. generálkivitelezőként végezte a felújítást, melynek eredményeként augusztus 14-én ünnepélyes szertartáson dr. Várszegi Asztrik püspök, bencés főapát újraszentelte a népies nyelven Kecske templomnak is nevezett XIII. századi épületet.

2011.08.16.

Átadásra került „Az év belsőépítésze 2010-es díj”


Tizenharmadik alkalommal adtuk át a Laki Péter által alapított „Az év belsőépítésze díjat”. Az eseményre, melyen díszvendégként részt vett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviseletében Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár, április 13-án ünnepélyes keretek között került sor a Laki Kereskedelmi Központban.

A 2010-es évben a szakmai zsűri a pécsi Kodály Központ belsőépítészeti tervezési munkáját értékelte legjobbnak, és így a díj történetében először fordult elő az, hogy a már 2006-ban nyertes Rádóczy (f) László – Tolnai Zsolt István tervezőpárost ismételten győztesként köszönthettük és vehette át az emlékplakett mellett az egymillió forintos jutalmat Laki Péter elnök-vezérigazgatótól.

A zsűri elnöke, Dr. Finta József örömmel állapította meg, hogy az 1998 óta létező pályázat során a 2010-es mezőny bizonyult eddig a legrangosabbnak. A díjazottat az alábbi szavakkal méltatta: „A munka kiemelkedő értéke, hogy perelhetetlen egységben képes szólni az épület egészével, azaz a ház épületével, miközben tudjuk, hogy elsősorban a nagyterem belsőépítészeti kialakításánál, nagyon komoly funkcionális akusztikai és hangulati kérdésekre kellett egyszerre egybecsengő választ adjon."

Külön kiemelésre kerültek az alábbi pályázati munkák: Snopper Zsuzsa Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Épületegyüttese, Rajk László Nagy Imre emlékháza, Magyari Éva-Pazár Béla Pálos-Karmelita Kolostora.

2011.04.14.