LAKI Zrt.

Gödöllő - Főtér projekt


Július 29-én a városházán került sor a Főtér-program generál-kivitelezői szerződésének aláírására. Az Önkormányzat részéről Gémesi György polgármester, a kivitelező részéről Laki Péter látta el kézjegyével a szerződést.

"Miután július 29-én aláírták a kivitelezői szerződést, megtörtént a munkaterület átadás, majd augusztus 4-én megkezdődtek a „Gödöllő ökovárossá válásának első lépése: A városközpont arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztése”, közismertebb nevén Főtér-program második projektelemének, a Szabadság tér felújításának és közösségi térré alakításának a munkái.

A felújítás során nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden, ami a bontást követően újra hasznosítható, felhasználásra kerüljön. Így például a Polgármesteri Hivatal előtti térburkolatot a tervek szerint a Hősök szobra környékén használják majd fel. Hasonlóképpen a cserére kerülő gránit elemek, valamint az utcabútorok később más-más helyre kerülnek. A Városháza előtti ezüstfenyőt úgy emelték ki, hogy azt az Erzsébet parkban újból el lehessen ültetni.

Jelentősen megnő a zöldterület, új növények ékesítik majd a város központját, ahol a szökőkút mellett kellemes pihenésre nyílik lehetősége városunk lakóinak és az ide látogató turistáknak. A felújítás során csupán néhány, leromlott állapotú fát vágnak ki, az értékesebb, egészséges példányok továbbra is a megújult főtérnek a díszei lesznek."

Forrás: godollofoter.info

2010.08.12.

Átadtuk "Az év belsőépítésze-2009" díjat


Március 17-én a Laki Kereskedelmi Központban, tizenkettedik alkalommal adtuk át a Laki Péter által alapított "Az év belsőépítésze" díjat, amelyet az idén Tardos Tibor okleveles tervezőművész Budaörs 24 tantermes Általános Iskolája belsőépítészeti tervezési munkájával nyerte el.

A szakértői bizottság elnöke Finta József a díjátadón elmondta, hogy az idén 24 pályamű közül egyöntetű döntés született. Indoklása szerint "A díjazott iskolában egy különösen szép és a gyermekek vizuális nevelését saját eszközeivel segítő bátor színvilág jelenik meg, amely a maga elegáns visszafogottságával is perelhetetlen egyéniséget nyújt az iskolának. Amikor a magyar vizuális nevelés úgyszólván megszűnt létezni, a belsőépítész és az építész ilyenfajta felelősség-vállalása a témában példaértékű."

2010.03.07.