LAKI Zrt.

Pécs - Nagy Kiállítótér-projekt


A Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Hargitai János, Pécs polgármestere, dr. Páva Zsolt, valamint a Laki Épületszobrász Zrt. vezérigazgatója, Laki Péter 2009. június 11-én ünnepélyesen aláírta a "Nagy Kiállítótér- Múzeum utca" - elnevezésű projekt kivitelezői szerződését.

Pécsiújság.hu

"Indul a Nagy Kiállítótér-projekt 2009.június 11. csütörtök

A Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Hargitai János, Pécs polgármestere, dr. Páva Zsolt, valamint a Laki Épületszobrász Zrt. vezérigazgatója, Laki Péter csütörtökön ünnepélyesen aláírta a "Nagy Kiállítótér- Múzeum utca" - elnevezésű projekt kivitelezői szerződését.

Hargitai János az aláírás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, ugyan a közterületeken már elindultak a munkák, de az Európa Kulturális Fővárosa-program kapcsán nagyobb hangsúlyt kapott beruházások tekintetében ez lesz első elinduló fejlesztés, amely már a kivitelező kezében van.

Mint mondta, a projekt teljes nettó költsége 1,23 milliárd, amiből százmillió Pécs város része, de a teljes összeg tartalmazza a geotermikus energiát felhasználó hűtési-, illetve fűtési rendszer kiépítését is a Papnövelde utcai Nagy Kiállítótérben. Az elnök ez utóbbi kapcsán megjegyezte, a források rendelkezésre állnak, ám szeretnének a fejlesztéshez pályázati forrást is bevonni - egyelőre tehát várják pályázatuk elbírálását.

A "Nagy Kiállítótér - Múzeum utca" nyertes ajánlattevője, a Laki Épületszobrász Zrt. adta a legkedvezőbb ajánlatot: a legalacsonyabb áron, a legjobb minőségű munkára tett javaslatot, a munkálatok befejezését 2010. április 15.-ig vállalta - mondta az elnök.

Hozzátette:az eljáráson vesztes cég ugyan betekintett a nyertes ajánlat dokumentációjába , de nem emelt kifogást a döntés ellen. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy Tudásközpont kivitelező eljárása hasonló stádiumban van, ám ezen projekt esetében a szerződés aláírására néhány hetet várniuk kell, hiszen - Hargitai véleménye szerint - jogszerű eljárásuk után a vesztes fél a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordult.

A Zrt. vezérigazgatója, Laki Péter kiemelte, céljuk, hogy minél több helyi vállalkozót bevonjanak a munkába.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere örül annak, hogy egy fontos beruházás el tud indulni, ugyanakkor sajnálja, hogy a város nem követte a megyei példát, így például a Konferencia- és Koncertközpont esetén nem használnak fel geotermikus energiát, s bár voltak ilyen irányú elképzelések is, ám a korábbi közgyűlési többség ezt nem támogatta.

A projekt kereténbelül nyolc múzeumépület, utcák és közterületek rekonstrukciójára, épületek kertjeinek parkosítására kerül sor a Papnövelde és a Káptalan utcában.

B. M."

2009.06.26.

Átadtuk "Az év belsőépítésze - 2008" díjat


Március 18-án a Laki Kereskedelmi Központban, tizenegyedik alkalommal adtuk át a Laki Péter által alapított "Az év belsőépítésze" díjat, amelyet az idén Kocsis Barnabás és Kocsis Gáspár érdemelt ki egy szentendrei evangélikus templom belső terének kialakításáért.

A szakértői bizottság elnöke Finta József a díjátadón elmondta, hogy az idén 34 pályamű közül egyöntetű döntés született. Indoklása szerint "Ebben a világban, amelyet a zaj, a mellébeszélés terrorja jellemez, különös lelki békére, építészeti csendre tanít minket a Kocsis fivérek által tervezett templombelső."

2009.03.19.

LAKI Irodaház


A végéhez közeledik a LAKI Zrt. új ingatlanfejlesztése, ami egyben az új székházának az épülete is.

2009.03.03.

Elkészült a Laki Kereskedelmi Központ II. üteme


A saját kivitelezésben készült épület 2008. október 1-én kapta meg a jogerős használatbavételi engedélyt.

A kiváló minőségben elkészült, három pinceszinti mélygarázzsal, fszt. + 7 emelettel épült irodaház teljes kivitelezése összehangoltan zajlott le, amiért ezúton is köszönet illeti a vállalkozóinkat, a saját cégcsoportunkban dolgozó szakkivitelező kollégáinkat, illetve a teljes projekt megvalósulását irányító generálkivitelező divíziónkat.

Az átgondolt tervezési-, és kivitelezési munkának köszönhetően, az így elkészült II. ütemű épület, nagyszerű, "élhető", komplett kereskedelmi irodaházat alkot a már 2004-ben átadott I. ütemű épületrésszel. Külön említést érdemel a földszinti belső-udvar és az abban működő kávézó hangulata és sikere.

Az épület, és annak részletes ismertetése megtekinthető az Árkád című építészeti szaklap 2009 évi első számában.

2009.01.06.