LAKI Zrt.

Párizsi Nagy Áruház


Megkezdődik a Párizsi Nagy Áruház kivitelezési, restaurálási munkái.

Még ebben a hónapban megkezdődik a régi Divatcsarnok (Budapest, VI. ker., Andrássy út 39) – Budapest első nagy áruházának – újjáépítése a Market Építő Zrt. és a Laki Épületszobrász Zrt. kivitelezésében. Az 1910-ben nyílt Párizsi Nagy Áruház, a Világörökség részét képező Andrássy út egyik legjellegzetesebb épülete az ORCO Property Group - Hungary beruházásában valósul meg.

A műemlékvédelem alatt álló impozáns épület részben az eredeti funkcióját megőrizve áruház, illetve luxus-irodaházként kerül kialakításra, az első két szinten exkluzív kereskedelmi terek, a további öt emeleten pedig egyterű, világos irodák kapnak helyet.

A kivitelezési-restaurálási munkák várhatóan 2008. év őszén fejeződnek be.

2007.08.02.

Megbízást kaptunk az Eger, Agria Plaza befejező szakipari munkáira


Megkaptuk a Market Építő Zrt. megbízását az egri Agria Plaza bevásárlóközpont homlokzati és belső kőmunkáira, továbbá a szárazépítészeti és festési munkáira vonatkozóan.

A több mint 300 m Ft értékű megbízás során kb. 6.500 m2 gránit és mészkőburkolat kerül elhelyezésre padlóra illetve homlokzatra ragasztott kivitelben, továbbá több mint 20.000 m2 gipszkarton fal és álmennyezet szerelése történik meg glettelt, festett kivitelben.

A kivitelezési munkák várható befejezési határideje 2007. december

2007.07.02.

Pusztaszabolcson ma felavatták a svájci Stadler vonatgyártó karbantartóbázisát


Pusztaszabolcson ma ünnepélyes keretek között felavatták a svájci Stadler vonatgyártó vállalatcsoport karbantartóbázisát, melyet cégünk generálkivitelezésben készített el a BALO Kft. megbízásából.

A MÁV motorvonat-tenderének győztesének beruházásában megvalósult pusztaszabolcsi bázis alapkövét 2006. december 18-án tettük le és már április elejétől, az első Stadler-vonatok forgalomba állása óta üzemel is.

A korszerű karbantartó bázis egy meglévő régi csarnok átalakításával, felújításával jött létre, 84 méteres akna megépítésével, ahová két sínpár fut be. A bontási munkák a meglévő panelszerkezetek és vasbeton szerkezetek bontásával kezdődtek, melyek után csak a tető PI-panelszerkezete, valamint az épület pillérsorai maradtak meg. A kivitelezés során az épület kétoldali új, íves acélszerkezettel egészült ki. Új esztergacsarnok és új mosócsarnok került megépítésre, melyeknek vázszerkezete 6 m-ként elhelyezett HEA gerendák felhasználásával kialakított íves szerkezetből készült, bordás trapézlemez fedéssel. A javítócsarnokban 2 db új vizsgálóakna épült, melyekben vasbeton pilléreken fekszik a vasúti sínpálya. A régi toldaléképületre új emelet került, amely az új csarnok irodaszárnyát képezi. A ráépítés szintén HEA gerendákból álló acélszerkezetből épült meg. A csarnok két végén az íves acélszerkezet túlnyújtásával előtetők kerültek kialakításra, melyek alatt nagy felületű üvegezett, automatikával nyíló ajtókon keresztül gördül a csarnokba a vonat. Az épület körül a régi lepusztult területet parkosítottuk, parkolókat, aszfaltburkolatú utakat építettünk ki.

A felhúzott bázis fő feladata a Budapest-Székesfehérvár, Budapest-Pusztaszabolcs és Budapest-Tatabánya elővárosi vonalakon közlekedő FLIRT szerelvények tisztítása és karbantartása. A beruházás teljes értéke majd 10 millió euró.

2007.05.04.