Laki Zrt.

2017. júniusában megkezdődött a Rumbach Sebestyén utcai Zsinagóga rekonstrukciója


A Rumbach Sebestyén utca 11-13. szám alatt található, az 1870-es években Otto Wagner tervei alapján épített Zsinagóga műemléki épület felújítási munkái kezdetét vették.

Az „Együttélés háza” elnevezésű projektre készített tervek egyrészt a hajdani zsinagóga rekonstrukcióját célozzák, másrészt egy korszerű múzeum létrehozását. Az utcai traktusban előadótermek, kiállítóterek, kávézó és ajándékbolt is helyet kap. Az udvari épületrész központjában a díszes zsinagógatér áll, amely többcélú rendezvénytérként fog funkcionálni. A zsinagóga és a szomszédos épületek által határolt keskeny udvar szabadtéri rendezvények tartására lesz alkalmas.

A zsinagóga felújítása két fázisból tevődik össze: az első, rövidebb szakaszban a bontási, szerkezetépítési, tetőfelújítási munkák készülnek el, decemberi befejezéssel. A második szakaszban kapnak helyet a belső szakipari és restaurálási munkák, homlokzatfelújítási, és környezetrendezési munkák. A rekonstrukciós munkák 2018 végére készülnek el.

2017.07.27.

Laki Családi Juniális


2017. június 10-én megtartottuk az első food-truck jellegű családi napunkat a Mogyoród útján lévő telephelyünkön. Volt csapatépítő élőcsocsó bajnokság a munkatársaknak, a gyerekeknek pedig célbarúgó, -dobó és dekázó verseny, melyen értékes nyereményeket vihettek haza. Páratlan sikere volt a felfújható csúszdának, kézműves foglalkozásoknak és az elektromos kisautóknak.

2017.06.30.

Építőipari Nívódíjat hirdető táblát avattak 2017. május 31-én az Esterházy-kastély Jószágkormányzói épületegyüttesében


Felavatták a fertődi Esterházy-kastély legutóbbi fejlesztése által elnyert Építőipari Nívódíjat. Az M Építész Iroda tervei alapján a Laki Épületszobrász Zrt. által kivitelezett projektben a kastély részét képező Jószágkormányzói épületegyüttes, az úgynevezett kiskastély újult meg. Közel tíz év előkészítési, szakértői és tervezési munka után a projektben

- a Narancsház,
- a víztorony,
- a Marionett bábszínház,
- a nyugati összekötő szárny,
- valamint a Tiszttartói ház műemléki rekonstrukciója és rehabilitációja állapotuktól függően különböző szinten valósult meg.

Az ÉVOSZ és további nyolc építőipari szervezet által kiírt díjat a zsűri azzal indokolta, hogy a rekonstrukció kiválóan adja vissza a műemléki és régészeti kutatások eredményeit és az Eszterházyak korának hangulatát. „Sikerült funkciót találni a pusztuló épületcsoportnak, és ma innen irányítják az egész kastély-együttest.

A fertődi Eszterházy kastély fejlesztése 2009 óta folyamatos, a rekonstrukció III. ütemeként a kiskastély felújítása tavaly nyáron fejeződött be, a IV. ütem európai uniós, az V. ütem hazai költségvetési forrásból valósulhat meg. A folytatásban épület nyugati szárnya és középső tömbje, valamint a Belvedere és az óratorony műemléki helyreállítása történik meg, a kincstár visszakerül a helyére.

Forrás: magyarepitok.hu

2017.06.15.

Felhívás „Az év belsőépítésze - 2016” pályázatra


A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata és Laki Péter alapító ebben az évben is pályázatot hirdet „Az év belsőépítésze - 2016” díjra.

A Laki Péter által alapított díjat évente a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata adományozza kiemelkedően magas vagy különös tervezői értékekkel rendelkező belsőépítészeti munkáért.

Várjuk azokat a munkákat, amelyek az utóbbi évben készültek el, függetlenül azok nagyságától. Pályázhat kis és nagy területű épületbelső csakúgy, mint lakás, üzlet, oktatási épület, egészségügyi épület vagy más közönségforgalmi épület.

A pályázati dokumentáció:
A dokumentációnak nincs kötött formája, de lehetőség szerint 70x100 cm-es tablókon kérjük beadni, mert a pályázat anyagát az ünnepélyes díjátadás alkalmával kiállításon szeretnénk bemutatni.
A pályázat anyagát CD-n vagy DVD-n elektronikus formában is be kell adni.

A résztvevők köre:
A pályázaton részt vehetnek belsőépítész végzettségű (okl. építész tervező művész, okl. belsőépítész művész, okl. építőművész, okl. belsőépítész környezettervező művész) vagy belsőépítész jogosultsággal rendelkező tervezők.

A pályázatok beadása:
A pályázatokat a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozatához címezve az Építészek Házába - 1088 Budapest, Ötpacsirta u.2. személyesen, kivételes esetben postai úton kell eljuttatni.

Beadási határidő: 2017. június 9. – péntek 12 óra.

A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.

Kérdésekkel O. Ecker Judit tagozatvezetőt lehet megkeresni a 06/1 341-0104 / 15.mellék telefonszámon vagy az ecker.judit@art-tax.hu e-mail címen.

Kérünk mindenkit, hogy a felhívást az ismerősök és a barátok körében is terjessze.

O. Ecker Judit – tagozatvezető

2017.04.19.

A MÉSZ Elnöke, Krizsán András az alábbi levéllel köszönte meg a Laki Zrt. elnök-vezérigazgatójának, Laki Péternek a támogatásokat, melyek az „ Építészek Háza működtetéséhez és a méltó történelmi környezet megőrzéséhez” járultak hozzá


2017.04.05.

A budapesti Aria Hotel lett a világ legjobbja


Példátlan sikert ért el egy alig másfél éve megnyitott budapesti szálloda: a TripAdvisor most közzétett ranglistáján a világ legjobbjává választotta az Aria Hotel Budapestet. A világ egyik legnépszerűbb utazási oldala a felhasználók értékelésének segítségével alakította ki a sorrendet.

A portál a szálloda képe mellé az alábbi vendégértékelést tette illusztrációként: Egyszerűen tökéletes. Kiváló felszereltség és kialakítás, tökéletes elhelyezkedés, segítőkész személyzet, tiszta és modern, nagyszerű gyógyfürdős szolgáltatások, fenséges reggeli, valamint ízletes délutáni bor- és sajtkínálat!".

Az Aria Hotel Budapest 2015-ben nyílt meg a Hercegprímás utcában, a Library Hotel Collection-csoport legfiatalabb tagjaként. Az egyedi karakterű épületeiről ismert szállodalánc a hangsúlyos New York-i jelenlét mellett elsősorban a közép-európai régióra fókuszál.

Az Aria Hotel Budapest különlegessége, hogy a belépő vendéget az első pillanattól kezdve csodálatos dallamok veszik körül, a szálloda szobái pedig egy-egy zenei legenda köré épülnek. Megnéztük a szálloda foglalási rendszerét: a szobaárak 68 ezer forinttól kezdődnek egy éjszakára.

A különleges dizájn mellett a budapesti szálloda egyedülálló panorámával és tetőterasszal rendelkezik. A High Note SkyBar az egész fővárosra, valamint a Bazilika kupolájára kilátást nyújt.

Forrás: origo.hu

2017.01.26.