LAKI Zrt.

Az Év Belsőépítésze díjat Kéry Balázs vehette át


A Laki Péter által 1998-ban alapított „Az év belsőépítésze” díj immár tizenkilencedik alkalommal került átadásra január 30-án, kedden, melyhez az ünnepélyes keretet a Pesti Vigadó biztosította.

Az eseményen díszvendégként részt vett Vashegyi György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Fekete György, a Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia Tiszteletbeli elnöke és Dr. Finta József Kossuth-díjas építész, a zsűri elnöke.

„Az év belsőépítésze” elismerést a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az általa kiemelkedőnek tartott, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka tervezőjének.

A Laki Péter által magánkezdeményezésként alapított díj átadó ünnepsége állandó találkozóponttá nőtte ki magát az építész szakma és az építőiparban tevékenykedő beruházói és kivitelezői kör képviselőinek életében. Az eddig eltelt 19 év alatt ráfordított és tanúsított energia, kitartás, következetesség és nem utolsósorban pénz által.

2016-ben Az év belsőépítésze címet Kéry Balázs érdemelte ki a kaposvári Vasútállomás rekonstrukciójával. „Az év belsőépítésze pályázat díjazásainak mindig volt valamilyen üzenete a szakma felé, és ezzel a díjazott munkával most is van, azaz a terek tisztaságának fontossága és korszerűsége. Ennek összhangja valósult meg ebben a tervben.”

A zsűri külön kiemeli és dicséretben részesíti a Lukács Zsófia által tervezett Fűzéri Vár és Kokas László által tervezett Hild Villa rekonstrukciókat. Mindemellett és különösképpen a nagyon szerethető és dicsérhető Jakab Csaba által tervezett csíkszeredai lakóházat emelték ki.

A díjazott, a kitüntetést tanúsító aranyozott bronz emlékplakett mellett, dr. Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és az alapítótól, Laki Pétertől, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök- vezérigazgatójától egymillió-ötszázezer forintos jutalmat vehetett át.

2018.02.01.