LAKI Zrt.

Építők Kupa 2018


Idén is részt vettünk az Építők regattán. A verseny megrendezésének célkitűzései: színvonalas társasági és magas sportértékű esemény létrehozása a szektor képviselői számára, amelyen a résztvevő cégek jelenlétükkel a Balatonfüredi Yach Club fiatal, utánpótlás korú, tehetséges vitorlázóinak anyagi támogatást nyújtanak, ezzel segítve fejlődésüket és az eredményes, sikeres versenyzésüket.

2018.09.20.

Építőmunkások voltak, vannak, lesznek...


2018.08.18.

Csapatépítés a Várban


Július 19-én a Budai Várban folyó munkákat a Csikós udvarban a Főőrség épületét, a Stöckl-lépcsőt és a Lovardát nézhettük meg egy csapatépítő találkozás keretein belül.

2018.07.19.

Idén is megrendezésre került a LAKI Juniális


2018. június 2-án szombaton megtartottuk a második Juniális rendezvényünket, ami ismét a FOOD-truck konyhát képviselte. A közel 300 fős rendezvényünkön 100 gyermek érezte kiválóan magát és próbálhatta ki például a felfújható kalandparkot, trambulint vagy a sepregető játékot mellyel Decathlon utalványokat vihettek haza a szerencsések. Újfent élőcsocsó bajnokságot rendeztünk dolgozóinknak csapatépítés céljából.

2018.06.20.

Újabb luxushotel a belváros szívében


Az ARIA Hotel sikerét követően újabb luxushotel építésén dolgozunk. Folynak a Déli Klotild Palota, városi nevén Matild Palota bontási-, szerkezetépítési-, tetőépítési- és homlokzatrestaurálási munkái. A neobarokk stílusú épület 130 szobás luxushotelnek ad majd otthont.

2018.04.17.

Zajlik a Rumbach utcai Zsinagóga restaurálási munkáinak III. fázisa


A bontási-, szerkezetépítési és tetőépítési munkák elkészültét követően, a szakipari-, belsőépítészeti-, díszítőfestési restaurálási munkákkal folytatódnak a Rumbach Sebestyén utcai Zsinagóga munkái.

2018.04.17.

Fiatal sportolók Magyar Bajnokságának támogatásában vehettünk rész


A LAKI Zrt. idén is támogatást nyújtott a 2018. évi Wadokai Magyar Bajnokság 2. fordulójának megszervezéséhez. Tóth Attila a Piramis SE elnöke elmondta, hogy rendkívül sikeres versenyt sikerült szervezniük, a karatésaik kiválóan szerepeltek.

2018.04.11.

Megkezdődtek az Operaház korszerűsítési munkálatai


A bontási és organizációs munkákkal elkezdődött a Magyar Állami Operaház korszerűsítésének projektje. A West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt. és a LAKI Épületszobrász Zrt. közös konzorciumot alkotva dolgoznak azon, hogy az Operaház mind kívül, mind belül megújuljon.

A felújítás alapját az épület elektromos- és gépészeti rendszerének átalakítása, korszerűsítése képezi, de a projekt során a műemléki területek is megújulnak. Nagy változások lesznek az épület Andrássy úti és Lázár utca felőli két homlokzati traktusánál, ahova új funkciójú helyiségek kerülnek kialakításra: az előbbibe egy Multifunkciós tér, az utóbbiba Háziszínpad. Megváltozik a nézőtér székkiosztása, új, friss drapériák kerülnek a páholyokba, közönségforgalmi terekbe.

A projekt érdekessége, hogy ’design and build’ konstrukcióban zajlik, mely során a tervezés és kivitelezés folyamatosan, egymással párhuzamosan történik, így a Beruházó a teljes folyamat során összehangolt, gyakorlatorientált, a helyszíni körülményekhez igazodó műszaki megoldásokra alapozhatja döntéseit.

2018.04.03.

Az Év Belsőépítésze díjat Kéry Balázs vehette át


A Laki Péter által 1998-ban alapított „Az év belsőépítésze” díj immár tizenkilencedik alkalommal került átadásra január 30-án, kedden, melyhez az ünnepélyes keretet a Pesti Vigadó biztosította.

Az eseményen díszvendégként részt vett Vashegyi György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Fekete György, a Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia Tiszteletbeli elnöke és Dr. Finta József Kossuth-díjas építész, a zsűri elnöke.

„Az év belsőépítésze” elismerést a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az általa kiemelkedőnek tartott, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka tervezőjének.

A Laki Péter által magánkezdeményezésként alapított díj átadó ünnepsége állandó találkozóponttá nőtte ki magát az építész szakma és az építőiparban tevékenykedő beruházói és kivitelezői kör képviselőinek életében. Az eddig eltelt 19 év alatt ráfordított és tanúsított energia, kitartás, következetesség és nem utolsósorban pénz által.

2016-ben Az év belsőépítésze címet Kéry Balázs érdemelte ki a kaposvári Vasútállomás rekonstrukciójával. „Az év belsőépítésze pályázat díjazásainak mindig volt valamilyen üzenete a szakma felé, és ezzel a díjazott munkával most is van, azaz a terek tisztaságának fontossága és korszerűsége. Ennek összhangja valósult meg ebben a tervben.”

A zsűri külön kiemeli és dicséretben részesíti a Lukács Zsófia által tervezett Fűzéri Vár és Kokas László által tervezett Hild Villa rekonstrukciókat. Mindemellett és különösképpen a nagyon szerethető és dicsérhető Jakab Csaba által tervezett csíkszeredai lakóházat emelték ki.

A díjazott, a kitüntetést tanúsító aranyozott bronz emlékplakett mellett, dr. Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és az alapítótól, Laki Pétertől, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök- vezérigazgatójától egymillió-ötszázezer forintos jutalmat vehetett át.

2018.02.01.